Tilbage

 

Hvad skal man helst undgå

 

Tilbage

 

 

Temp. Tenerife syd

 

 

 

Gode råd: 

 

 

Fra bondefangeri til nips - her er nogle nyttige tips, som kan spare mange ærgrelser.

 

Betal ikke hver for sig:

Hvis et selskab er på restaurant og ønsker at betale hver for sig, vil man ikke møde nogen forståelse på Tenerife, her er man vant til, at kun en person betaler for hele selskabet. Gør det derfor lettere for tjeneren - man kan jo aftale med vennerne, at i dag betaler jeg, og i morgen betaler en af de andre, eller man kan afregne med hinanden efter måltidet.

Lad ikke værdigenstande ligge synligt fremme:

Turismen og den høje arbejdsløshed, har medført ret omfattende småkriminalitet i turistområderne. Der sker tit indbrud i udlejningsbiler, og værdigenstande bliver stjålet på strande og hoteller. Lad derfor intet blive liggende i bilen, så vidt muligt heller ikke i bagagerummet. På hotelværelset eller i ferielejligheden, bør værdigenstande låses inde i egen boks, eller afleveres til opbevaring i receptionens pengeskab. Nøglen til værelset bør også afleveres i receptionen.

Deltag ikke i reklame udflugter:

Brochureuddelere får atter og atter intetanende turister på krogen, når de reklamerer med gratis rundture på øen inklusive gratis kaffe og kage. Her bliver de godtroende deltagere lokket til at købe f.eks gigttæpper, som i virkeligheden er meget mindre værd end den himmelråbende pris der forlanges. Hold dem langt væk fra den slags udflugter.

Vis ikke for megen hud:

Sidder man på en Café, eller slentrer man gennem en forretning, med nøgen overkrop, opfattes det som mangel på hensyntagen til de kanariske skikke. Sørg derfor for en passende på klædning i de situationer.

Timesharing:

Pågående sælgere forsøger at lokke turister til at købe "tidandele" i ferieboliger. Principielt skal der advares mod timesharing. Det er kun en god forretning for sælgeren. Desuden er perioden, man kan benytte boligerne, som regel stærkt begrænset, og der kommer ekstraomkostninger til. Sælgeren har ikke ret til at forlange aconto-betaling, of ifølge kanarisk lov, har køber ret til at opsige kontrakten inden for de første 10 dage efter underskrivelsen.

Køb ikke alternative frimærker:

Private udbydere af frimærker sælger mærker af en type, der kun gælder, når brevene lægges i bestemte postkasser - uden at informere køberne om dette. Hvis det officielle postvæsen finder den form for breve i deres gule postkasser, bliver de simpelthen smidt ud, så det anbefales at købe frimærker på posthuse og sige nej tak til alternative frimærker.

 

 

 

 

 

Temp. København