Gode Råd

 

 

 

 Nyttigt Info

 

 

Temp. Tenerife syd

 

 

Information: 

 

FAKTA OM TENERIFE:

Med et areal: 2058 km2 og et befolkningstal på  650.000 indbyggere, er Tenerife den største af de Kanariske ø'er.

Sæson: Vinter

Flyvetid: Cirka 5 timer fra Danmark

Tidsforskel: En time, kanarieøerne er på GMT

Valuta: Euro

Befolkning: 650.000 indbyggere

Religion: Katolikker

Sprog: Spansk

Styreform: Monarki

Visum: Nej

Vaccinationer: Ikke ud over almindelig grundbeskyttelse.

Toldfrit: Selv om Spanien er medlem af EU, så regnes Kanarieøerne – rent toldmæssigt  som en zone uden for EU. Så pas på at du ikke har for meget med, når du flyver hjem.

Generelt

På Tenerifes sydvestlige kyst ligger de to byer Los Cristianos og Playa de las Americas. Oprindeligt lå her et lille, søvnigt fiskerleje, men efter at turisterne opdagede stedet i 1970erne er det ekspanderet, og de to byer er i realiteten vokset sammen. De ligger i et område, som er øens mest solsikre, og det er med til at gøre dem til et meget populært sted blandt både børnefamilier og par, som tager hertil for at nyde det behagelige klima, bademulighederne, de gode shoppingmuligheder og den gode mad.

Tager man hertil, så er der dømt solcreme og strandliv til den store guldmedalje. Men hvis man bliver træt af liggestole og parasoller, så har Tenerife masser af andre muligheder. Det vulkanske bjerg Teide, som er Spaniens højeste, byder på enestående naturoplevelser, og havet omkring øen har på masser af muligheder for udflugter. Man kan dykke, surfe eller tage på bådture, hvor man ser hvaler og delfiner samt holderbadestop undervejs.

Hvis du spiller golf, så er Tenerife også et godt sted. Området omkring Los Cristianos har mange fine baner, både med 9 og 18 huller. Som noget nyt er her også åbnet et spabad, hvor man kan forkæle sig selv med vandmassage og skønhedsbehandlinger. Her er noget for enhver smag.

Sol & strand

Mange tager til den sydlige del af Tenerife for at ligge på stranden, og de bliver ikke skuffede. Her er mange strande at vælge imellem. En del er naturskabte, mens man med tiden har anlagt strande i feriebyerne.

Strandene er som regel børnevenlige, havet er roligt og her er sjældent bratte dybder. Om sommerenflokkes de lokale på strandene for at blive kølet af, men om vinteren er det turisterne, der dominerer.

Mange af strandene har aktiviteter som paragliding, jetski, vandski eller en tur, hvor man bliver trukket efteren speedbåd på en kæmpestor, oppustelig banan. At prøve paragliding koster 10€ og bør forudbestilles, jetski koster cirka 20 € for 15 minutter og vandski ca 20€ for 20 minutter. Man kan købe og bestille turedirekte på stranden eller eventuelt gennem turistinformationen.

Liggestole og parasoller kan lejes på de fleste strande. En liggestol koster ca 3€ og en parasol også omkring3€. På nogle strande er der lavet et ”sæt” med to liggestole og en parasol sat sammen – her må man lejehele pakken. På andre er det mere fleksibelt.

Livet under havoverfladen er mindst lige så spændende og kan opleves med en af udflugtsbådene. PuertoColon har såvel en ubåd som dykkerbåde med iltflasker. Vil man snorkle, er det bedst at finde en strand medstenbund, idet sandbunden ofte giver grumset vand.

Priser:

Jetski: ca. 35 euro for en enkelt, 42 euro for 2 personer. 20 minutters tur.

Paragliding: 1 time i båd, 10 min flyvning ca. 25-30 euro afhængig af, hvilken tid på døgnet man kommer.

Bananbåd: ca. 10 euro før kl 12 efter kl 12, 12 euro

Pedalbåd: ca. 1 time 12 euro med plads til 4 personer.

Strande i Los Christianos

La Playa de Graciosa. En mindre strand, der ligger i udkanten af Los Cristianos. Her er lidt længere mellemde badende gæster, så man kan være i fred her. Sandet er groft med sten og klipper. Stranden er dog ikke så velegnet for børn eller gangbesværede. Stranden var tidligere populær blandt nudister, men det er ikke længere tilladt at bade nøgen her. 

Den gamle strand i centrum af Los Cristianos er børnevenlig, og man kan bade trygt uden understrømme eller bølger. Hyggelig strand i nærheden af restauranter og shopping. Mange lokale strandgæster om sommeren, og mange unge, der spiller beachvolley. Færgen til La Gomera lægger til flere gange om dagen, men vandet er alligevel ret klart.

Las Vistas-stranden. Den store kunstigt skabte strand mellem Los Christianos og Playa de las Américas er en af de mest populære på det sydlige Tenerife. Børnevenlig og mange muligheder for vandsport. Her kommer strandgæster i alle aldre og nationaliteter. Når stranden er fyldt med folk, kan vandet godt blive lidt grumset på grund af alt det sand, som hvirvles op fra bunden. Kørestolsvenligt, da der findes ramper ned til stranden samt en nybygget afdeling, hvor kørestolsbrugere også har mulighed for at bruge liggestolene, fordi de står på et plateau på stranden. Her findes også specialvogne til badning.

Strande i Playa de las Américas

La Playa del Camison, stranden ved hotel Mediterranian Palace tiltrækker folk fra hele området. Her er hvidt, finkornet sand og klart vand. Afslappet, børnevenlig atmosfære. Strandbarer og butikker i nærheden.

Playa Troya. Den sorte sandstrand i Playa de las Américas, ligger i det gamle ”hjerte” af turistøen. Mange unge, men også familier og ældre kommer her. Stranden kan have høje bølger og stærk strøm. Flagsystem, bad ikke når det røde flag er hejst. McDonalds ligger lige ved stranden.

 Playa del Bobo, mindre strand med gyldent, grovkornet sand, beliggende neden for Gran Tinerfe, der var det første hotel i Playa de las Américas. Trapper fra vejen og ned til stranden. Afslappet stemning, uden vandsport eller barer. Ingen understrømme, og det betyder til tider, at vandet bliver lidt grumset. Mange tyske, hollandske og italienske badegæster.

La Pinta-stranden, mørk, finkornet sandstrand ved lystbådehavnen Puerto Colon, beliggende neden for hotel La Pinta. Her kommer folk i alle aldre og af alle nationaliteter. Tæt til restauranter, barer og shoppingcenter. Stranden ligger i læ for bølger og understrømme, men til gengæld er vandet ofte grumset.

Bahia del Duque-stranden. Er en kunstigt skabt strand med hvidt, finkornet sand. Stranden ligger neden for luksushotellet Bahia del Duque. Her findes luksuriøse liggestole og parasoller. Hotelansatte holder stranden ren, og ind imellem kommer musikere fra hotellet og spiller her. Klart, blåt vand, men bunden kan nogle steder blive dyb meget pludseligt. Ind imellem er her høje bølger. Strandbarer.

Torviscas-stranden, lang strand med hvidt, finkornet sand ved promenaden i Torviscas. Mange muligheder for vandsport. På den vestlige del af stranden findes et børneareal med klatreslotte, rutschebaner, hoppemadrasser med mere.

Bydele

Los Cristianos ligger længst mod syd, i dens labyrintiske gader kan man stadig få lidt af en fornemmelse af den oprindelige fiskerby, ligesom man kan finde de originale, kanariske områder med lave, hvide huse.

Langs med havnen i Los Cristianos går en bilfri strandpromenade, hvor man kan spadsere eller sætte sig på en af de mange gode restauranter og få en kop kaffe eller spise tapas, friskfanget fisk eller internationale retter af enhver slags. Fra promenaden og op til kirken er der ligeledes bilfrit, og her findes en række små gågader, hvor der ligger restauranter og butikker. Nede ved havnen ligger fiskerbådene fortøjrede, og her går også både med bådture for turister samt færger til de øvrige øer, som for eksempel La Gomera.

Mod nord går byen over i Playa de las Americas, som er nyere og mere prangende. Her findes store resorthoteller og mange forretninger og shoppingstrøg. Du kan finde restauranter, der serverer mad fra hele verden, kinesisk, indisk og naturligvis også dansk mad, ligesom du finder irske pubber og parisiske cafeer.

Det er også et godt sted at søge hen, hvis man vil have et hektisk natteliv. Her findes masser af barer, diskoteker og dansesteder, og mange har åbent til klokken seks om morgenen. Men da det er nybygget, er her også god plads, og du kan sagtens holde en stille og rolig ferie her.

At orientere sig i de to byer er lidt af en opgave. De færreste veje har et navn, og de, som har et, har som regel intet navneskilt. De større veje går som regel under flere forskellige navne, så der er ingen lokale, heller ikke taxachaufførerne, der orienterer sige efter vejnavne. I stedet plejer man at orientere sig efter nærmeste større bygning eller hotel. Hvis du er forsynet med et af de gratis kort over byen, så kan du også altid pege dig frem – det forstår de fleste.

Natteliv

I Los Cristianos er aftenlivet mere spansk. Her går man på restaurant eller sidder på en bar. Senere kan man gå på en spansk natklub og forsøge sig med at danse Salsa eller Merengue. Hvis du vil have et mere aktivt natteliv med diskoteker, så tag til Playa de las Americas. Her sover man ikke før sent. Overalt findes der barer ligesom her ligger et par rigtig store diskoteker. Først sidder man længe og spiser, siden går man videre til en bar for til sidst at gå på diskotek og danse til det bliver lyst.

San Telmo, et bar- og restaurant-område, hvor de fleste spanske steder ligger. Lige oven for Vistasstranden mellem Los Christianos og Playa de las Americas. Mange gode små og hyggelige restauranter, hvor man kan sidde og nyde solnedgangen. Mange af de lokale kommer her, ikke mindst på barerne, hvor der spilles meget latinsk musik. Her kan man danse salsa eller bare sidde i baren med en Caipirinha.

Piano & Sax

Et ”must” for alle Louis Armstrong-fans. Cocktailbar for et modent publikum. Dejlig afslappet stemning. Her serveres også mad. Centro comercial, Galaxia, Bajos, Local 10. Playa de las Americas. I nærheden af hotel Palm Beach.

Dubliner, Skønt man befinder sig på Tenerife, føler man sig pludselig hensat til Irland. Herlig irsk atmosfære med fællessang, dans og irsk øl. Blandet, overvejende britisk publikum, men også mange skandinaver. Der plejer at være livligt efter midnat. Ligger over for hotel Las Palmeras, Playa de las Américas. Tag trappen ned fra vejen.

Veronica-centeret, har utallige barer og musikpubber. Desværre har stedet flere gange været udsat for slagsmål og tyveri, så det kan ikke anbefales.

Dansesteder

Metropolis, ligger nede ved havet ved hotel Conquistador. Barer og to dansegulve, hvor der spilles disko og salsa. Har temaaftner, som annonceres lokalt. Hyggelig stemning med publikum i alle aldersgrupper. Mange lokale besøgende. Stedet bliver ofte fyldt frem mod midnat. 

Den glade Viking, er det skandinaviske mødested. Diskotek med en god feriestemning, hvor der kommer folk i alle aldersgrupper. Skandinavisk personale og DJ. Her kan du ønske at høre din favoritsang og skeje ud på dansegulvet. Du kan i øvrigt også købe spegepølse, rugbrød og snus. Ligger i Aptamentos Los Piramides, tæt ved hotel Gala.

Kabuga, dansested for den ”modne ungdom”. Her er levende musik visse aftner. Skandinaviske dansebands spiller op til dans. Kabuga holder lukket mellem den 15/4 og 15/10. I løbet af sæsonen er der åbent hver aften fra klokken 21. Cenro Americas Shopping. Tlf: 922 75 34 13. 

Shopping

Der er mange butikker i ferieområderne – ikke mindst med tasker, smykker og parfumer. Beskatningen af varer er lavere end i Danmark, så ofte kan man finde ting, som er billigere end derhjemme. Åbningstiderne er som regel kl. 10-13.30 og 17-20. Man prutter normalt ikke om priserne.

Det betaler sig blandt andet at købe videokameraer, kameraer, telefoner og Game Boy-spil. Dog er det nødvendigt at komme med en advarsel: Vær sikker på, at varen fungerer, inden du forlader butikken.

Lædervarer, sko, undertøj, parfume og make-up er også gode køb, ligesom en del forretninger har fine, håndbroderede duge. Åbningstiderne er som regel kl. 10-13.30 og 17-20. Man prutter normalt ikke om priserne. Pas på, når du køber noget på gaden. Al gadehandel er ulovlig, og man har derfor ingen rettigheder, hvis man bliver snydt.

Gågaderne i Los Cristianos, har mange charmerende butikker. Parque Santiago 3 er et populært shoppingcenter, hvor der kan købes tøj, tekniske artikler, souvenirs, smykker med mere. Her findes også banker, biludlejningsfirmaer, barer og restauranter. I området bag McDonald’s i Playa de las Américas findes en del butikker.

El Duque, et nyt shoppingcenter i Fañabe. Ligger ikke langt fra Bahia del Duque, ca. 7 km fra Los Cristianos og ca. 4 km fra Playa de las Américas. I centeret findes mange lækre butikker med blandt andet mærketøj, boligindretning, undertøj og børnetøj samt bageri, café og et stort supermarked.

Lad være med at blive snydt

Ting, som specielt er billige er: videokameraer, digitalkameraer, mobiltelefoner og computerspil. Men til gengæld er det nødvendigt at give en advarsel. Mange steder, som handler med elektronik er ikke specielt ærlige. Og når du kommer hjem opdager du, at du har fået noget andet med hjem, end du troede du købte. I værste fald er folk kommet hjem med en pose med sten!  

Inden du køber: vi anbefaler at handle i butikskæden Visanta, som handler med elektronik af enhver slags. Her er de ærlige og fortæller uden omsvøb om de typer garanti, du kan tegne på produktet. 

Efter købet: Hvis du er blevet snydt, så lad være med at vende tilbage til butikken. Det er oftest omsonst – pludselig taler de ikke engelsk, de har aldrig set dig før, de har pludselig lukket osv. I stedet kan du gå til organisationen OMIC. Den ligger ved Centro Culturel i Los Cristianos og er en forbrugerorganisation, som skal hjælpe folk, der er blevet snydt i en handel. Det er din bedste chance for at få hjælp – husk kvittering og varer. 

Marked

Hvis du går til et af de lokale markeder, så kan du godt prutte om prisen. Der er marked om søndagen i Los Cristianos, torsdag og lørdag i Fañabe – altid fra 09.00-14.00. Markederne sælger ikke blomster og frugt men snarere tøj og ting af enhver tænkelig slags.

Tekniske artikler

Visanta, sælger tekniske artikler. De fleste skandinaviske rejsearrangører kender og anbefaler Visanta, der er seriøse og har faste priser. De har to butikker: en i San Eugenio og en i Americas Plaza.

Tekstil

Orquídea, forretningen sælger smukke duge fra Tenerife og Asien. En god souvenir eller gave til familie og venner derhjemme. Adresse: Calle Juan XXIII, midt i Los Cristianos. Telefon +34 922 751 881.

Badetøj og undertøj

Colibrí, smart og moderne badetøj samt lækkert undertøj. God og behagelig service. Adresse: Dr. Pablos Abril 18, Los Cristianos. Telefon +34 922 792 869.

Diverse

Raquel, boghandel med internationale aviser, bøger, legetøj og videofilm. Her sælges desuden billetter til alle fodboldkampe på Tenerife samt billetter til teater og koncerter. Adresse: Aptos. Mar Ola Park, local 5, Playa de las Américas. Telefon +34 922 797 541.

Slik

I Los Cristianos er der netop åbnet en slikforretning, hvor man kan købe god lakrids og selv blande sin slikpose. Ligger ved gågade i Los Christianos.

Kultur & seværdigheder

Tenerife har masser af historie og seværdigheder, men de fleste ligger uden for Los Cristianos og Playa de las Americas, som er relativt nybyggede. Øens museer ligger i hovedstaden Santa Cruz, cirka 80 kilometer fra Los Cristianos. Den gamle hovedstad La Laguna er næsten smeltet sammen med Santa Cruz. Den er også et besøg værd og har interessant arkitektur med blandt andet katedralen og universitetet. Spanierne anlagde hovedstaden efter at de havde erobret øen i 1497 fra urbefolkningen, guancherne. Hovedstaden blev senere flyttet til Santa Cruz for at ligge ved vandet. I dag er den en vigtig havneby og øens administrative centrum.

Museo de la Naturaleza y el Hombre, naturhistorisk museum. Et moderne museum, der med multimedier og spændende udstillinger fortæller om vulkaner samt flora og fauna på øen. Man kan også se spor af den gamle civilisation – guancherne, der selv er repræsenteret ved et par velbevarede mumier. Adresse: Hospital Civil, Calle Fuentes Morales, Santa Cruz de Tenerife. Telefon +34 922 209 320. Åbent tirsdag til søndag kl. 10-20. Mandag lukket. Gratis entré om søndagen. 

Museo Militar Regional de Canarias, Kanarieøernes Militære Museum. For historieinteresserede er dette også et besøg værd. Her opbevarer man en kanon ved navn El Tigro – Tigeren. Efter sigende var det den, der skød Admiral Nielsons arm af, da han forsøgte at erobre Tenerife i år 1797.

Adresse: Calle San Isidro 2, Santa Cruz de Tenerife. Telefon +34 922 271 658. Åbent tirsdag til søndag kl. 10-14. Mandag lukket.

Museo de Antropologia de Tenerife, antropologisk museum. Ligger mellem Tacoronte og Valle Guerra (La Laguna). Telefon +34 922 53 51 29. Åbent tirsdag til lørdag kl. 10-19. Mandag lukket. Gratis entré om søndagen.

Museo de Historia de Tenerife, Tenerifes historiske museum. Åbent tirsdag til søndag kl. 10-19. Mandag lukket. Adresse: Calle San Augustin 22, La Laguna. Telefon +34 922 82 59 49. Gratis entré.

Museo Municipal de Bellas Artes de Santa Cruz de Tenerife, Tenerifes kunstmuseum. Adresse: Calle Jose Murphy 12. Telefon +34 922 244 358. Åbent mandag til fredag kl. 10-20.

Museo de Arte Sacro, museum for kirkekunst. Adresse: Basílica de la Patrona de Canarias, Candelaria. Telefon +34 922 81 06 95.

Udflugter

Tenerife har flere forskellige klimazoner og et meget varieret landskab. Det kan derfor anbefales at tage med på en ørundtur eller eventuelt leje en bil.

Større byer

Santa Cruz og La Laguna, for dem, der vil have lidt kultur og opleve storbylivet på Tenerife. Husk på, at der kan være køligere på denne del af øen, og at man kan få brug for lidt varmere tøj. Læs mere om mulighederne i Santa Cruz og La Laguna under afsnittene ”Kultur og seværdigheder” og ”Museer”. Santa Cruz har også flere store shoppingcentre.

Adeje, Arona, Granadilla og Vilaflor, ligger i nærheden af Playa de las Américas og Los Cristianos. Her kommer man tæt på den kanariske hverdag. Tag bus, taxa eller lej en bil.

En dag på havet

Hval- og delfinture

Fra Puerto Colon og Los Cristianos udgår mange både hver dag. Mange af turene går ud til områder, hvor man kan se hvaler og delfiner. Hvaler ser man på 99% af alle turene. Grindehvaler er de mest almindelige, de kan blive op til ni meter lange. Delfiner ser man på cirka 60% af turene. Nogle ture har en garanti, så hvis man ikke ser noget på turen, så kan man få pengene tilbage eller komme med en anden dag. Turene er også forskellige mht. målgruppe – vær opmærksom på, om du vil med på en tur med masser af børn eller en fredelig, børnefri tur. Mange af turene har også badestop undervejs. Vær også opmærksom på, at øerne ikke yder så meget læ for havet, så her kan være store bølger. Hvis du har lidt tendens til søsyge, så spis søsygetabletter inden afgang – de fås på apoteket.

Ubåd. 

Fra Puerto Colon kan man også komme ud og sejle med en ubåd, hvor man virkelig kan se livet under havetsoverflade.

Naturoplevelser

Teide

Tenerife er skabt rundt om vulkanen Teide, som med sine 3.715 meter er Spaniens højeste bjerg, byder på helt unikke naturoplevelser, som adskiller sig væsentligt fra resten af indtrykkene på Tenerife. Et besøg her består af flere dele. Først kører man op til nationalparken Las Cañadas. Den ligger i to kilometers højde og er en gigantisk lavaslette med utrolige klippeformationer. Det minder lidt om en mellemting mellem Mars og Nevadaørkenen. Stedet har da også været brugt som kulisse for Starwars-filmene, og Abernes planet den første med Charlton Heston i hovedrollen.

Flere steder er der stier for besøgende, men hvis man vil på egentlige vandreture, så skal de bestilles i forvejen, da man kun må gå omkring med en guide. Midt på sletten findes en station, hvorfra en kabelbane kører dig yderligere cirka 1,5 kilometer op ad Teide. Nu er du næsten ved toppen, og hvis det er godt vejr, så har du en fabelagtig udsigt. Fra det sted, hvor du kommer op med kabelbanen er der stadig cirka 200 meter op til toppen af Teide. Hvis du vil gå det sidste stykke, så skal du have en tilladelse med, som skal hentes i Santa Cruz. Du skal have bestilt tid og desuden skal du følges med en guide.

Det kan synes restriktivt, men spanierne er meget omhyggelige med at passe på både turister og naturen. Pris for turen med kabelbane: 20 €

Hvis du vil vandre det sidste stykke op til toppen, så skal du indhente tilladelse hos ICONA, den statslige organisation, som varetager parken. Den ligger på C. Emilio Calzadilla 5, Santa Cruz. Desuden skal du bestille en tid på telefonnummer: 922 290129.

Arrangement

Aftenarrangement

Passion Española, I Piramides de Arona (mellem Parque Santiago 3 og Mediterranian Palace) er der hver aften show med mindst 30 dansere. En fantastisk oplevelse, hvor dansen, lyssætningen og de farvestrålende kostumer går op i en højere enhed. Man kan også bestille middag i den tilhørende a la carte-restaurant. Pænt tøj er påkrævet. Adresse: Avenida de las Américas, Playa de las Américas. Telefon +34 922 757 500. Entré: Voksne, ca. 27 €. Børn, ca. 14 €.

Transport

Det lokale busnet, TITSA, kører over hele øen. Busturen fra Playa de las Américas eller Los Cristianos til Santa Cruz tager bare en time. Direkte bus til Puerto de la Cruz fire gange om dagen, der tager halvanden time. Billet kan indløses i bussen, men det betaler sig at købe et klippekort til enten 12 € eller 30 €. Et tælle-apparat i bussen trækker automatisk det rigtige beløb fra, og man kan således løbende følge med i, hvor mange penge der står tilbage på kortet. Klippekortene sælges i de fleste kiosker og på tankstationer. Priseksempler med busbillet uden kort: Playa de las Américas – Los Gigantes, 3,50 €. Playa de las Américas – Puerto de la Cruz, 10€. Playa de las Américas – Teide, 6 €. Playa de las Américas – Santa Cruz, 6,50€. Det er forholdsvis billigt at køre i taxi. For eksempel koster en tur fra Los Gigantes til Playa de las Américas ca. 35 €. En tur fra Los Cristianos til lufthavnen Reina Sofia koster ca 18€. Der køres efter taxameter. Det er dog ikke alle taxichauffører, der kører ”efter bogen”, og de kan – som alle andre – have en dårlig dag. Har man været tilfreds med servicen, er det kutyme at give ca. 10% i drikkepenge.

Du kan leje biler mange steder på Tenerife. Du kan også leje en bil hjemmefra, – eventuelt kan du bestille den, så den står klar i lufthavnen, når du lander.

At have egen bil betyder, at du hurtigt kan komme ud til små rolige steder, hvor du kan være dig selv. Men

da trafikken er mere hektisk og uoverskuelig end i Danmark, så kan det også være en kilde til stress. Der går tit arrangerede ture til de seværdige steder – så beslut om du helst vil have frihed eller afslapning.

Aktiviteter

Hvis du er interesseret i at vandre, så kontakt Tenerife Hikers. Vandrestier er der mange af. I Adeje på den sydlige del af øen ligger Helvedeskløften, ca. 20 min. fra Playa de las Américas.

Masca-dalen byder på et lidt hårdere terræn, men er en fantastisk naturoplevelse. Køreturen dertil tager ca. en time.

Gå heller ikke glip af nationalparken Las Cañadas, der har et af verdens største vulkankratere (2.200 meter over havet). Området minder mest af alt om et månelandskab med stenformationer og unikke planter. Om vinteren ligger sneen hvidt på toppen af Teide, men om sommeren står blomster og træer i fuldt flor. Der er udgivet en del litteratur om vandrestierne, ligesom naturstyrelsen på Tenerife har lavet en brochure med god information.

Nogle af stierne er svært tilgængelige med niveauforskelle og kræver en god kondition. Andre passer alle uafhængig af fysik og kondition. Medbring madpakke og rigelig væske. Husk også et orienteringskort samt varmt tøj, da der kan være køligt i bjergene, ligesom vejret skifter hurtigt.

Hvis du er interesseret i at vandre, så kontakt Tenerife Hikers i begyndelsen af din ferie. De arrangere vandreture af forskellig sværhedsgrad – det eneste krav er, at man er i en ok form og at man møder op med rigtige sko og ikke sandaler. Du får en skandinavisk guide med på turen, som fortæller om historie, fugleliv og meget andet. Hør med din guide eller kontakt Tenerife Hikers før afrejse på www.tenerifehikers.com. Telefon: (+34 676 150 229). De arrangerer vandreture af forskellig sværhedsgrad – det eneste krav er, at man er i en ok form og at man møde op med rigtige sko og ikke sandaler. Du får en skandinavisk guide med på turen, som fortæller om historie, fugleliv og meget andet. Hør med din guide eller kontakt Tenerife Hikers før afrejse på www.tenerifehikers.com. Telefon: (+34 676 150 229).

Kurbad

I Adeje er der åbnet et nyt kurbad – Club Termal Aqua. Det er et gigantisk vandland for voksne, hvor man kan slappe af og lade op. Det koster 25€ for at være der to og en halv time. Til start får man udleveret en badekåbe og taler med en instruktør, som forklarer, hvordan man skal gå i de forskellige bade i en bestemt rækkefølge – vandmassage, jaccuzi, dampbade, koldt bad, urte- og mineralbade og så videre. Efter to og en halv time er man som født på ny. Hvis man vil have skønhedsbehandlinger eller massage af en massør, så skal det bestilles og tilkøbes. Stedet har også et fitnesscenter. Læs mere på www.aquaclubtermal.com

Rejs med børn

Tenerife er et godt og sikkert sted at tage børn med til. Strandpromenaden i Los Cristianos og Playa de las Americas er bred og let at køre på med en klapvogn. Flere steder langs promenaden er der klatrestativer og trampoliner for de lidt større børn. Her er børnevenlige strande og mange familievenlige udflugtsmål. Børn er meget velkomne på restauranterne. Tjenerne taler med de mindste og uddeler slikpinde til de lidt ældre. Det er heller ikke svært at finde noget mad, som børn kan lide. Restauranterne har som regel en børnemenu med pommes fritter, hamburgere eller kylling. Alternativt er det tit nogle af de spanske tapas, som falder i børns smag. Prøv for eksempel tortilla, som består af kartofler og æg.

Babymad og bleer

Supermarkedet har de fleste typer bleer. Babymad på glas kan købes på apoteket og i supermarkedet. Et lille glas frugtmos koster ca. 0,40 €. Udvalget af færdiglavede retter til de lidt større børn er begrænset. Færdiglavet vælling findes ikke – i stedet blander man vælling-pulver og modermælkserstatning. Vælling-pulver, ca. 450 g koster ca. 3 €.

På Kanarieøerne lever hverken farlige insekter eller slanger. Myg findes, men de er sjældent generende i feriebyerne. Køb eventuelt en af de effektive myggemaskiner, der sættes i stikkontakten. Vær dog opmærksom på, at midlet, der anvendes i myggemaskinerne, er stærkt og derfor ikke tilladt i Danmark.

Udvis forsigtighed, hvis du lider af allergi, og sluk for myggemaskinen, når du sover.

Legepladser her holder ikke samme standard som de danske. Man gør meget for at holde dem i god stand, men vær alligevel lidt opmærksom på, om gynger og rutsjebaner ser ok ud, inden børnene bruger dem. De spanske børn og deres bedsteforældre mødes gerne på plaza´en foran kirken. Her spiller man bold, cykler eller spiller gameboy.

AquaLand Tenerife, et vandland med delfinarium, hvor børn i alle aldre har det sjovt. Her er alt fra rolige børnebassiner til kamikaze-vandrutschebaner. Området har desuden restauranter, barer og en butik. Åbent dagligt kl. 10-18. Adresse: Autopista del Sur, exit 29, San Eugenio Alto, Costa Adeje. Entré Voksne, ca. 21 €. Børn, ca. 14 €. Delfinshowet indgår i prisen.

Parque Las Aguilas, en dyrepark, hvor man kan se opvisninger med ørne og gribbe. Parken er lidt mere ”vild” end Loro Park – og man kommer tættere på dyrene og kan opleve en ægte junglestemning. I parken lever også krokodiller, pingviner, tigre og andre eksotiske dyr. Mulighed for at køre på en slags bob-slæde og sejle i små både. Restauranter og barer i området. Ujævnt terræn, men det kan lade sig gøre at kommefrem med barnevogn og kørestol. Åbent dagligt kl. 10-18. Ligger i Arona, ca. 3 km fra Los Cristianos. Entré: Voksne, ca. 17 €. Børn, ca. 8 €.

Husk en T-shirt og en solhat eller kasket til de mindste, når de skal ud og bade.

Husk solcreme med høj faktor. Om sommeren er der intet bedre end at opholde sig på stranden sidst på eftermiddagen, idet solen midt på dagen er for stærk og brænder børnenes sarte hud. Selv om vinteren bør man undgå solen midt på dagen. Husk at børnene også skal have rigeligt med vand at drikke. Hvis de ikke vil drikke, så kan man eventuelt give dem en sodavandsis, så de får noget væske.

Barnevogne og barnestole

En del restauranter i feriebyerne har barnestole, men det er stadig mere undtagelsen end reglen. De anerkendte biludlejningsfirmaer udlejer autostole – men det anbefales dog at reservere i god tid. Barnevogne, som vi kender dem i Danmark, er et særsyn i Spanien. Her benytter man i stedet paraply-klapvogne, der er mere praktiske i varmen.

Strandpromenaden, der løber fra Playa de las Américas til Los Cristianos, er spærret for trafik, og her færdes man trygt med barnevognen. Andre steder kan det være svært at komme frem med høje fortovskanter og biler, der parkerer på fortovene. Inde i centrum af Los Cristianos er bilkørsel forbudt, men ellers er der en hektisk trafik. Der er mange fodgængerovergange. Bilisterne bør holde tilbage for fodgængere, men man kan ikke regne med, at de gør det.

Diverse

Raquel, boghandel med internationale aviser, bøger, legetøj og videofilm. Ligger i Aptos. Mar Ola Park, local 5, Playa de las Américas. 

Playa de las Américas og Los Cristianos har flere elektronik-forretninger, som er ejet af indere. Her sælges Game Boy og andet elektronisk legetøj, priserne er billigere end i Danmark. Check, at varerne fungerer, inden du forlader butikken.

Visanta, sælger eletronik, spil og lignende. De har faste priser og anbefales af de skandinaviske rejsearrangører. Ligger i shoppingcentret Americas Placa.

Margarite, ejet af danskeren Thea, der sælger moderne børnetøj i god kvalitet og til rimelige priser. Adresse: Calle Valle Menendez 33, Los Cristianos.

Imaginarium, legetøjsbutik med sjove og anderledes legeting. Ligger i shoppingcentret Carrefour i St. Maria del Mar.

Prisindeks

Bleer: Dodots (det spanske svar på Pampers), 70 stk. koster ca. 10 €.

Isvaffel, 0,75-1,50 € – dyrest på stranden.

Coca cola, 0,50 -1,50 €.

En burger på McDonalds eller lign. 3 €.

Parques Exoticos

Navnet på tre forskellige eksotiske parker.

Amazonia, minder om en tropisk jungle med kolibrier, blomster, sommerfugle, skildpadder og frodige planter – alt, der lever i et varmt og fugtigt klima.

Kaktus-parken, er helt anderledes, men lige så fascinerende. Alle slags kaktusser.

Animal Park, en mindre dyrepark, som børnene plejer at finde spændende. Terrarium med forskellige reptiler. Åbent dagligt kl. 10-18. Ligger på Autopista del Sur, exit 26, Los Cristianos. Entré, ca. 10 € for voksne, 5 € for børn.

Værd at vide

Man køber altid vand på flaske på Tenerife. Vandet i hanerne er ikke direkte sundhedsskadeligt, og man kan sagtens bruge det til madlavning, opvask og børste tænder i det. Til gengæld smager det kraftigt af klor, og de lokale plejer selv at købe vand i butikkerne – det er det bedste. Det mest økonomiske er at købe en stor dunk med fem eller otte liter vand, og så hælde over i mindre flasker og lægge i køleskabet eller tage med.

Hvis du lægger en flaske vand i fryseren og tager den med næste dag, når du skal på udflugt, så har du koldt vand et godt stykke op ad dagen, mens det tør op. Dejligt i varmen.

Isterninger fremstilles, ligesom drikkevand, på store fabrikker. Alle barer får derfor isterninger leveret i store poser, og der er derfor ingen sundhedsrisiko forbundet ved at drikke vand med isterninger i.

Med kørestol på Tenerife.

Sydtenerife er meget handicap-venligt. Det skyldes især behandlingshjemmet Vintersol i Los Cristianos, der i næsten 40 år har taget imod tusindvis af handicappede gæster. Vintersol tilbyder behandlinger. Skandinavisktalende personale. Telefon +34 922 791 350. Fax +34 922 795 353.

Kommunen arbejder aktivt for at forbedre handicap-forholdene. Ved Los Cristianos-stranden er der opsat ramper, så man kan køre helt ned til vandkanten. Her findes også brusere på stranden, og der er ikke langt til forretninger, barer, restauranter og iskiosker. Playa de las Vistas har også specielle ”badestole” for folk, der sidder i kørestol.

Den seks kilometer lange strandpromenade mellem Los Cristianos og Playa de las Américas egner sig fint for kørestole.

Husk

I lufthavnen og ved busholdepladser har lommetyve kronede dage. Vær ekstra opmærksom på dine rejsetasker her.

Frimærker, køber man på postkontoret eller hos de autoriserede forhandlere. Der eksisterer ”private” postselskaber, som sælger egne frimærker og har egne postkasser stående på disken, der oftest ligner brugte skotøjsæsker. Poster man sine breve her, skal man ikke være sikker på, at de kommer frem. Spanske postkasser er gule med et posthorn på. 

Timeshare-sælgere, møder man gerne på strandpromenaden. De forærer dig et gratis skrabelod, og der er gevinst på dem alle. For at få din gevinst skal du følge med til timeshare-komplekset, og kommer du nemt til at bruge en hel feriedag med at se på lejligheder. I værste fald overtales du til at underskrive en kontrakt.

Og alt dette bare for at få en gratis T-shirt! Et godt råd: Stop ikke for at tale med timeshare-sælgerne, med mindre du er interesseret i at købe.

I feriebyerne er det almindeligt at færdes i afslappet tøj. Men tager man til en af de større byer, bør man være iført lidt pænere tøj – det samme gør sig gældende på restauranten om aftenen.

Tenerife som feriemål http://www.teneriferie.dk  ønsker alle vore brugere en rigtig god ferie.

 

 

 

 

Temp. København