Tilbage til forside

 

 

 

Tilbage til forside

 

 

Temp. Tenerife syd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omkring Tenerife: 

 

Tenerife øen med det evige forår, ligger i Atlanterhavet ca. 300 km fra Afrikas kyst, og besøges hvert år af 5,1 mill. turister. Tenerife er den største af De Canariske øer, og er, ligesom de øvrige øer, af vulkansk oprindelse. På Tenerife findes ligeledes Spaniens højeste bjerg, og verdens 3 største vulkan, Pico del Teide, der med sine 3718 meter over havets overflade, er Spaniens højeste bjerg, og Teide er da også det første man får øje på, når man nærmer sig med fly. Lige meget hvor man næsten befinder sig på øen, kan man skue Teides top.

Tenerife deles hårdt i nord og syd af Tejde bjergkæden, nordpå er der frodigt, hvorimod øens vulkanske oprindelse træder mere frem på sydsiden.

De fleste gæster foretrækker syd Tenerife nærmere betegnet Playa de Las Americas og Los Christianos, og der er man da også for det meste sikker på godt vejr. Sydsiden får nemlig betydelig mindre nedbør end nordsiden, da den ligger i læ for passatvindens regndannelse. Vegetationen er tørkepræget, ja næsten ørkenlignende, og alligevel et blomsterflor. Klimaet er subtropisk, det vil sige et ensartet behageligt klima året rundt. Øens beliggenhed i Atlanterhavet midt i golfstrømmen påvirker klimaet på en gunstig måde.

Playa de Las Americas er et område hvor der er masser af aktivitet, restauranter og barer, her ligger også den populære palmeomkransede strandpromenade, langs promenaden ligger restauranter, cafeer, butikker, indkøbscentre m.m. Alle med de billige canariepriser, her kan en god spadseretur på strandpromenaden varmt anbefales.

For mange er en ferie på Tenerife en bade og solferie, Puerto de la Cruiz som ligger på øens nordside det ældste feriested på Tenerife, og er med sine store havvandspools ideelt til den slags ferie, men også sydsiden byder på mange af den slags oplevelser.

Vi har besøgt Tenerife flere gange, og nu er det blevet en tradition at vi besøger Tenerife mindst en gang årligt. I begyndelsen læste vi en masse bøger m.m. om øen, men fandt da hurtigt ud af, at det var bedre at køre ud på egen hånd. "Bil er billig at leje på Tenerife" Et godt kort og man er godt på vej. Det er en helt anden oplevelse af Tenerife. Specielt kan vi anbefale turen til Teide f.eks. kombineret med en tur til Masca " den glemte dal " det er den dejligste og smukkeste tur man kan forestille sig.

Teide ligger i Canadas del Teide National Park. Området byder på helt unikke naturoplevelser med  lavaørken, pinjeskov, lavafloder, og flere kratere. Stedet er en kæmpe lava-slette med klippeformationer. Dette naturområde er bla. blevet brugt som kullisse for Starwars og Abernes Planet. Der findes flere vandrestier, men man må kun vandre sammen med en guide. Midt på sletten findes en station, hvorfra en kabelbane kører dig yderligere ca. 1,5 kilometer op ad vulkanen, næsten helt til Teides top, men det sidste stykke til toppen skal klares til fods, altså hvis vejret på toppen tillader det, ellers er banen lukket. UNESCOs komité for Verdens Natur Arv har netop anerkendt parken som som et af de steder i verden, der har en stor rigdom og mangfoldighed på vulkanlandskab iflølge den Spanske stats turistbureau. Teide er en aktiv vulkan, sidste udbrud var i 1909 i en af Teides side vulkaner. 

Af kulinariske oplevelser byder Tenerife på mange, her kan bla. nævnes Bar Oasis som ligger i Adeje, omkring 5 - 6 km. fra Playa Las Americas, der får man den lækreste hvidløgskylling. Kyllingen, som de serverer, er paneret med hvidløg, chilli og rasp. Det er en af de smags oplevelser man ikke kommer ud for hver dag i den kulinariske verden "det smager bare viunderligt".

Dette er kun en smule af hvad man kan opleve på denne skønne Atlanterhavs Ø, så der er kun tilbage at sige - rigtig god tur - hvis der nu skulle være nogen der har fået lyst til at besøge Tenerife.

                         

Gennemsnitstemperaturer Tenerife Syd


 
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
Temp.

18°C

18°C

19°C

19°C

21°C

22°C

24°C

25°C

24°C

23°C

21°C

19°C

Nedbør

36 mm

36 mm

25 mm

15 mm

5 mm

3 mm

0 mm

0 mm

8 mm

18 mm

38 mm

51 mm

 

Temp. København