Tilbage til forside

 

 

 

Tilbage til forside

 

 

Temp. Tenerife syd

 

 

 

Udflugter med udgangspunkt fra Tenerife syd. 

 

At se sig omkring og opdage nye steder er en stor del af ferien. På Tenerife findes et utal af interessante udflugtsmål af forskellig slags.

Tenerife rundt:
En god tur hvis man har lejet en bil er at tage langs vestkysten mod Tamaidalen, som er centrum for mandel- og figendyrkning på Tenerife, længere nordpå kan den storslåede udsigt over en af øens ældste havnebyer, Garachio, som blev næsten begravet ved et vulkanudbrud i 1700 tallet nydes. På øens grønne og vilde nordkyst ligger Icod de Los Vinos med sit berømte drageblodstræ, som siges at være mere end 2000 år gammelt. Herfra kan man så fortsætte til Puerto de la Cruz, hvor man kan bade i havvandspoolerne, handle, eller beundre den flotte botaniske have, eller blot slentre rundt i de gamle kvaterer ved Plaza Charco. På Bodaga Alvaro i vindistriktet Tacoronto kan nogle af de lokalt producerede vine samt forskellige småretter ”tapas”prøvesmages. Så er der gået en dejlig og hyggelig dag, hvor der er blevet set meget.

Teide og Las Cañadas:
Teides nationalpark er en unik naturoplevelse. Årtusinder af vulkanisk virksomhed har skapt et af verdens mest særprægede landskaber, og det var da også her man indspillede en del af Abernes Planet med Charlton Heston i hovedrollen sidst i 60’erne. Turen op til nationalparken går gennem grønne områder og charmerende byer. På vejen kan man stoppe ved Vilaflor som er Spaniens højest beliggende landsby, og nyde den smukke natur og indånde den friske bjergluft. Nationalparken Las Cañadas ligner et månelandskab med masser af klippeformationer som sætter fantasien i gang, Den liggende bjørn, den sovende Guanche, og dronningens sko, er nogle af de mere kendte. Midt i vulkankrateret skyder Teide sin top op som en pyramide 3718 meter over havet. Et besøg på Teide er simpelthen et must, og bliver et minde for livet. Husk at der kan være koldt på Teide, så en varm trøje vil være en god idé.

Santa Cruz og Taganana:
Tenerifes hovedstad Santa Cruz er en gammel havneby med ca. 250.000 indbyggere. Hovedstrøget i byen er gågaden Calle Castillo, som udgår fra pladsen Plaze de España. Her finder du et stort udbud af bl.a teknisk udstyr, tøj, parfume, tasker m. m. Santa Cruz er en by med flere interessante museer. Det arkæologiske Museum, 150 m. fra markedshallen, har en permanent udstilling om Tenerifes ur indbyggere – Guancherne. Om morgenen kan den livlige markedshal, med friske grøntsager, frugter, fisk, levende dyr, og en flot blomsterpragt besøges. Efter besøget i Santa Cruz, kan turen fortsættes mod Tenerifes nordøstlige egne med de vilde bjergmassiver, og den urskovslignende Mercedesskov. Mercedesskoven er en af Europas få tilbageværende urskove og består af bl.a laurbærtræ. Flere af de steder man passerer har en fantastisk udsigt. Efter et stykke tid kommer nordkysten, hvor der kan gøres stop i længst nede i en dalgang hvor den lille by Taganana ligger, der findes en pittoresk lille kirke fra 1500 tallet..

Puerto de la Cruz:
I den smukke by Puerto de la Cruz, et par kilometer vest om centrum, ligger en af Tenerifes største seværdigheder – Loro Parque, som er en vidunderlig temapark med masser af forskellige dyr og planter. Her kan man se fugle i tusindtal, eksotiske planter, pingviner, show med delfiner eller søløver og meget mere. Hvis ikke man vil bruge hele dagen i parken, kan man jo kikke lidt nærmere på Puerto de la Cruz med sit hyggelige gadeliv, sine butikker og indbydende hav bassiner.

Sol og hav:
Man kan jo også vælge at tage en afslappende dag på havet. Er man heldig, kan man se Atlantens mest legesyge beboere, delfinerne og pilothvalerne som kommer op til overfladen for at ånde, der er også mulighed for når der bliver ankret op, at bade fra båden. Midt på dagen kan så en herlig frokost indtages på dækket.

La Gomera:
Tenerifes smukke naboø La Gomera er absolut en tur værd. Efter sejlturen fra Los Christianos på Tenerife kommer man til La Gomeras hovedstad San Sebastián, med den som udgangspunkt kan man så tage på opdagelse på øen, f.eks. en tur gennem den naturskønne nationalpark Garajonay. Fra den lille by Agulo, er der en smuk udsigt mod Tenerife og Teide. Vel tilbage i San Sebastián kan du besøge den kirke, hvor Colombus siges at have bedt sine sidste bønner inden han startede sin lange rejse til den nye verden. Besøg huset hvor han boede, Casa de Colón, gå en tur i byen, eller nyd en kop kaffe ved et af torvene, inden det atter er tid til at gå ombord på færgen med kur mod Tenerife.

Oplev Tenerife:
Tenerife har fantastisk meget at tilbyde for dig der vil opleve mere end det afslappende strand liv, Naturen er skiftende – lige fra golde vulkankrater Las Canadäs og den grønne og frodige Orotavadal til kuperede landbrugsområder. Ja man kan blive ved, men prøv selv at tilrettelægge nye ture, der er mange smukke og skønne kombinationer, så det er bare med at komme i gang.

 

Temp. København